Ziegeleimuseum Lage

LWL-Industriemuseum | Westfälisches Landesmuseum für Industriekultur

Menu

Het baksteenmuseum in Lage

Van leem tot baksteen

De tonnenzware raderen van de koldergang draaien lawaaierig hun rondjes en drukken het leem door het rooster. Van de eindeloze streng uit de pers worden in een bepaalde cadans plakken afgesneden. Op dagen waarop geproduceerd wordt lopen in Lage de machines op maximale toeren.

De kern van ons museum wordt gevormd door de historische fabrieksgebouwen van steenbakkerij Beermann aan de rand van de stad Lage. Sinds 1922 bepalen machines hier het ritme, voordien werden de bakstenen met de hand gevormd – hoe, dat mag U zelf proberen, door het leem zelf in het afstrijkrooster te drukken. In onze presentaties leert U de geschiedenis van de rode baksteen kennen alsmede het leven van de rondreizende steenbakkers uit Lippe met hun gezinnen.

Geopend

dinsdag–zondag en op feestdagen van 10–18 uur
maandags gesloten (behalve op feestdagen) en 24., 25., 26. en 31.12.2018 en 2.1.2019

Toegangsprijzen

Volwassene euro 4
Kinderen en jongeren van 6 tot 17 jaar en scholieren: gratis toegang
Met korting (studenten etc.): euro 2
Groepen van meer dan 15 personen, per persoon: euro 3,50

Wat wij U kunnen aanbieden

wat wij Nederlandstaligen kunnen aanbieden: op afspraak zijn er rondleidingen in het Nederlands mogelijk. wat wij Duitstaligen kunnen aanbieden: iedere zondag zijn er om 11.00 uur gratis rondleidingen, waaraan iedereen kan deelnemen. Thematische rondleidingen er worden historisch-technische rondleidingen gegeven over het terrein van de steenbakkerij, en diverse rondleidingen betreffende de sociale geschiedenis van de steenbakkers en hun gezinnen. Hierover kunnen elk moment afspraken worden gemaakt.

Hoe U er kunt komen

LWL-Industriemuseum
Provinciaal Westfaals museum voor industriele cultuur
Zeiegelei in Lage
Sprikernheide 77
32791 Lage
Duitsland

Tel. 0049 (0)5232 9490-0
Fax 0049 (0)5232 9490-38
E-Mail ziegelei-lage@lwl.org