Zeche Zollern

LWL-Industriemuseum | Westfälisches Landesmuseum für Industriekultur

Menu

De mijn Zollern

En slot van de arrbeid

Voorgevels van baksteen, vol pracht en praal, en gedecoreerde topgevels rondom de groene binnenplaats (cour d’honneur) doen op het eerste gezicht eerder denken aan een adellijke residentie dan aan een mijn. Precies deze gelijkenis vormde een onderdeel van het bouwkundig concept (1898-1904).

Tegenwoordig is het "Slot van de arbeid" in het westen van Dortmund zonder twijfel één van de mooiste en meest imposante getuigenissen van het industriële verleden in Duitsland. De machinehal met haar beroemde portaal in Jugendstil groeide uit tot een icoon van het complex. Maar in ons museum vormt de schitterende architectuur maar één van de vele facetten. Onze presentaties verschaffen U inzicht in een wereld waarin harde arbeidsvoorwaarden golden. Verhalen van mannen en vrouwen uit de mijnen van de 20ste eeuw zijn een getuigenis daarvan.

 

Geopend

Van dinsdag tot en met zondag alsook op festdaagen: 10–18 uur
Laatste mogelijkheid om binnen te komen: 17.30 uur
maandags gesloten (behalve op feestdagen)

Toegangsprijzen

Volwassene: euro 5
Kinderen en jongeren van 6 tot 17 jaar en scholieren: gratis toegang
Met korting (studenten etc.): euro 3,50
Groepen van meer dan 15 personen, per persoon: euro 4,50

Wat wij U kunnen aanbieden

De permanente expositie belicht bij voorbeeld het harde leven van alledag achter de bakstenen gevels en ondergronds. Kinderen kruipen bij rondleidingen in de huid van mijnwerkers. In een ondergrondse ruimte en op het terrein is er gelegenheid om te spelen. Andere mogelijkheden, die worden aangeboden, zijn feesten, filmavonden, concerten en voordrachten.

Iedere zondag zijn er om 11.30 en 12.00 uur gratis rondleidingen voor alle bezoekers over het dagbouwgebied van de mijn Zollern. Groepen tot maximaal 25 personen kunnen per groep vier verschillende rondleidingen boeken (aanmelding vereist). Kosten naar gelang de duur van de rondleiding 35 Euro (anderhalf uur) resp. 40 Euro (twee uur). Voor rondleidingen in het Engels of Frans wordt een opslag van 10 Euro berekend. Rondleidingen in het Nederlands zijn er helaas niet.

Restaurant "Pferdestall"

Het museumrestaurant "Pferdestall" (paardenstal) heeft een tuin, waar bier kan worden gedronken, en een conferentiezaal voor maximaal 110 personen. Het biedt Westfaalse specialiteiten en internationale gerechten aan. Geopend: iedere dag (behalve op maandag) van 12 tot 24 uur. Voor reserveringen en informatie belle men 0049 231 6903236 of raadplege: www.pferdestallwim.de

Benaderen

LWL-Industriemuseum
Provinciaal Westfaals museum voor industriele cultuur
Zeche Zollern
Grubenweg 5
44388 Dortmund
Duitsland

Tel. 0049 (0)231 6961-111
Fax 0049 (0)231 6961-114
E-Mail zeche-zollern@lwl.org