Zeche Nachtigall

LWL-Industriemuseum | Westfälisches Landesmuseum für Industriekultur

Menu

De mijn Nachtigall

De wieg van de mijnbouw in het Roergebied

Bijna 300 jaar geleden bracht men op de hellingen van de Roer de eerste stukken zwart goud aan het licht. Op de mijn Nachtigall voeren wij U terug in de tijd, toen men voor de kolenwinning nog horizontale mijngangen in de hellingen uitspaarde en later de eerste schachten de diepte in groef.

Uitgerust met helm en mijnwerkerslamp komt U in het bezoekersgedeelte van onze kolenmijn via lage gangen bij een echte steenkolenlaag, en beleeft U de unieke atmosfeer van een historisch, ondergronds ontginningsbedrijf. In onze tentoonstelling rondom de schacht “Hercules” – één der eerste ondergrondse schachten in het gebied – leert U de techniek en de zware arbeidsomstandigheden van de mijnwerkers in de 19de eeuw kennen. In de machinekamer draait één van de oudste ophaalmachines van het Roergebied.

Geopend

Van dinsdag tot en met zondag alsook op festdaagen: 10–18 uur
Laatste mogelijkheid om binnen te komen: 17.30 uur
maandags gesloten (behalve op feestdagen) en vanaf 22 december 2018 tot en met 3 januari 2019

oegangsprijzen

Volwassene: euro 4
Kinderen en jongeren van 6 tot 17 jaar en scholieren: gratis toegang
Met korting (studenten etc.): euro 2
Groepen van meer dan 15 personen, per persoon: euro 3,50

Wat wij U kunnen aanbieden

Wat wij aan Duitstaligen kunnen aanbieden: gratis rondleiding op zondag om 15 uur, rondleidingen door de schachten van de Nachtigall, demonstraties met de stoommachine, demonstraties van het functioneren van minimijnen. Voorts wij kunnen aanbieden verjaardagsfeestjes voor kinderen in het museum, programma’s voor schoolklassen, een speelplaats met water, een rondgang door het mijngebied Muttental vóór de poorten van het museum, vervoer op bepaalde dagen met het smalspoor van de parkeerplaats naar het museum en de cafetaria “Café Karbon”

Benaderen

LWL-Industriemuseum
Provinciaal Westfaals museum voor industriele cultuur
Zeche Nachtigall
Nachtigallstraße 35
58452 Witten
Duitsland

Tel. 0049 (0)2302 93664-0
Fax 0049 (0)2302 93664-22
E-Mail zeche-nachtigall@lwl.org