Zeche Hannover

LWL-Industriemuseum | Westfälisches Landesmuseum für Industriekultur

Menu

De mijn Hannover

Een burcht voor de mijnbouw

Als een middeleeuwse burcht rijst de schachttoren van de mijn Hannover op tegen de hemel van het noorden van Bochum. Toen al waren  de mensen geïmponeerd door de machtige architectuur. Pronkstuk in het interieur van de machinehal vormt de door stoom aangedreven ophaalmachine uit het jaar 1893. Zij is de oudste van haar soort, die tot op de dag van vandaag nog ter plaatse is. Bij demonstaties zetten wij voor U deze dinosaurus van de techniek in beweging.
In 1973 werden de laatste kolen naar boven gebracht. Heden ten dage dient de mijn Hannover culturele doeleinden. Tentoonstellingen en manifestaties – van het stoomfestival tot jeu de boules toernooien – trekken de bezoekers naar het industriemuseum. Voor jonge bezoekers is de “kolenmijn Knirps” attractief (attentie: “kolenmijn Knirps” is tijdelijk gesloten). Hier leren kinderen op een speelse manier de bedrijvigheid in een kolenmijn kennen.

 

Geopend

van april - oktober
woensdag - zaterdag 14-18 uur
zondag 11-18 uur

Toegang

Gratis toegang!

Wat wij U kunnen aanbieden

Gedurende het seizoen gratis rondleidingen in het Duits op zondag om 12.00 en 15.00 uur. Voor rondleidingen voor groepen in het Duits, en voor programma’s in het Duits op de Mijn Knirps kunnen afspraken gemaakt worden via telefoonnummer 0049-234 282539-0; e-mail: zeche-hannover@lwl.org

Adres

LWL-Industriemuseum
Westfälisches Landesmuseum für Industriekultur
Zeche Hannover

Günnigfelder Strasse 251
44793 Bochum

Tel. 0049-234 282539-0
zeche-hannover@lwl.org

 

Met de auto A 40, afslag Bochum-Hamme, B 226 Dorstener Strasse richting Herne-Eickel, op de derde kruising linksaf richting Wattenscheid, Magdeburger Strasse, Edmund-Weber-Strasse, Hordeler Strasse in Eickel en Günnigfelder Strasse tot men aankomt bij de parkeerplaats van het museum. met trein en bus vanaf het centraal station in Bochum bus 368 richting Wanne-Eickel, van het centraal station in Wanne-Eickel bus 368 richting Bochum, halte “Hannoverstrasse”. Verder te voet door de Müllerbachstrasse tot men het terrein van de mijn bereikt (een afstand van ongeveer 300 m.). Vanaf het station in Herne bus 390 richting Bochum, vanaf het station in Wattenscheid bus 390 richting Herne, halte “Röllinghauser Strasse”. Verder te voet door de Günnigfelder Strasse; afstand circa 400 m.