TextilWerk Bocholt

LWL-Industriemuseum | Westfälisches Landesmuseum für Industriekultur

Menu

Ons aanbod

Ervaren en leren

Van rondleidingen, kinderverjaardagen, fietstochten door de textielgeschiedenis tot breiworkshops en andere creatieve cursussen – in het industriemuseum worden ervaren en leren op een aantrekkelijke manier met elkaar verbonden. Elke zondag om 14.00 uur nodigen wij u uit voor een gratis rondleiding door de spinnerij (in 2016 pas weer mogelijk vanaf 2 oktober); om 16.00 uur start de rondleiding door de weverij. De activiteitenreeks “bijzondere zondag” is een tip voor het hele gezin: ouders krijgen aan de hand van een thema een rondleiding door het museum, terwijl de kinderen met stof en garen aan de slag gaan.

Voor schoolklassen en groepen kinderen heeft het museum een educatief museumprogramma waarin de jongens en meisjes

Handdoeken van eigen makelij

kennis maken met de fabrieksarbeid en het dagelijks leven in die tijd. Bij speciale tentoonstellingen krijgen bepaalde thema’s zo bijzondere aandacht. Ter informatie sturen wij u graag een folder toe. Alle informatie vindt u ook op www.lwl-industriemuseum.de.
In onze museumwinkel vindt u een grote keuze aan traditionele mijnwerkersdoeken en theedoeken, tafelkleden en verschillende linnen en katoenen weefsels. Deze worden naar historisch voorbeeld op de machines van het museum gemaakt en zijn dan ook van de beste kwaliteit. Ook worden er aan de weefsels voortdurend nieuwe patronen toegevoegd. Een kleine selectie vindt u op onze website.
De tentoonstelling is volledig tweetalig (Duits en Nederlands). Engelstalige rondleidingen zijn eveneens mogelijk. Ons museum is bijna geheel rolstoeltoegankelijk; er is een invalidetoilet en een leenrolstoel.

Open Dag

Hier gebeurt iets

Jazzmatinee en detectivenacht, modeshow en cabaret – in de spinnerij van de TextielFabriek staat u een veelzijdig cultureel programma te wachten. Bühne Pepperoni trekt regelmatig volle zalen met uitstekende gasten uit de wereld van het cabaret. De evenementenzaal en het glazen dakcafé dat hoog boven de stad uittorent, kunnen ook voor externe activiteiten worden afgehuurd, mits dat in het museumprogramma past. Wij geven u hierover graag advies.

De Open Dag op 1 mei met veel activiteiten voor jong en oud is al traditie geworden. Rond de eerste advent worden de weverij en de binnenplaats van de fabriek omgetoverd tot een grote adventsmarkt met allerhande kunstnijverheid. Kom gerust eens langs.

Op onze website vindt u een actueel overzicht van alle in de TextielFabriek geplande activiteiten. Graag sturen wij u een activiteitenkalender toe, die u telefonisch of per e-mail kunt aanvragen.

Tips voor de hele dag - Fietsen en meer

Ons museum ligt precies tussen de oude binnenstad van Bocholt en het Aa-meer. Vele goed bewegwijzerde fiets- en wandelpaden lopen hier langs, zoals de 100-kastelen-route, de “Agricultura” en de Aa-fietsroute. Bij het Aa-meer kunt u terecht voor watersportactiviteiten, een strand en kinderspeelplaatsen.

Nog geen 10 minuten stroomafwaarts bereikt u de mooie binnenstad van Bocholt met restaurants, winkels en bezienswaardigheden als het historische stadhuis in Hollandse Renaissancestijl, musea en andere culturele attracties.

Het historische stadhuis van Bocholt