Schiffshebewerk Henrichenburg

LWL-Industriemuseum | Westfälisches Landesmuseum für Industriekultur

Menu
Drukte bij de schepenlift in de jaren vijftig

Geschiedenis ontdekken

Slagader van het gebied

Met de opening van het Dortmund-Eemskanaal klopte een nieuwe slagader in het gebied: massagoederen als kolen, ertsen en bouwmaterialen konden nu rechtstreeks over de waterweg naar de zeehavens aan de Noordzee respectievelijk van daar uit naar het Roergebied getransporteerd worden. In de schepenlift heerste een drukte van belang: dagelijks passeerden er 40 schepen. Desondanks moest er dikwijls een wachttijd van verschillende dagen op de koop toe worden genomen.

70 jaar lang deed het technische gevaarte dienst. Daarna werd het vervangen door een moderne lift, in de directe omgeving. Na het stilleggen verviel het voormalige pronkstuk tot ruine, totdat het Landschaftsverband het monument in zijn


Westfaelisches Industriemuseum opnam en met de restauratie ervan begon.
In 1995 werd de scheepslift bekroond met de Europese museumprijs.

Museumschip "Franz-Christian"

Onze tentoonstelling

Tegenwoordig kan men het zich nauwelijks meer voorstellen: pikhouweel en schop behoorden meer dan 100 jaar lang tot de belangrijkste werktuigen bij de aanleg van het Dortmund-Eemskanaal. Het project betekende een ongelooflijke krachttoer: duizenden arbeiders – waaronder velen uit het buitenland – groeven de 230 km lange vaargeul, met sluiskolken en diepe vlotterkamers in de schepenlift, grotendeels met de hand uit.

De eer viel intussen de ingenieurs ten deel . Door hun technische hoogstandje konden schepen snel en efficient de 14 m hoge hindernis in het kanaal overwinnen. Stoommachines, die in het ketel- en machinehuis stonden, produceerden (met stoom opgewekte) stroom voor het functioneren van de schepenlift.


Op het museumschip “Franz-Christian” leert U het leven aan boord kennen, en dat was alles behalve romantisch. De kleine kajuiten, waarin gekookt, geslapen en gegeten werd, geven U een indruk van de krapte van het onderdek. Boven het water wordt een typische indruk van een haven in de tijd omstreeks 1900 geboden. Aan de kade heeft – naast andere historische schepen – de sleepboot “Ostara” aangelegd, in de laadruimte waarvan wij speciale tentoonstellingen late zien. Ook de  kraan, de portaalkraan en de hefbrug zijn authentiek.